Vihdin Retkeilijöillä vauhdikas alkuvuosi

Tervehdys!

Vihdin Retkeilijöiden 30. toimintaavuosi on lähtenyt liikeelle vauhdikkaasti.Tammikuussa kävimme tarkistamassa Nuuksion Saarilammen kupeessa olevat linnunpöntöt. Helmikuulle suunniteltu Papinsaaren kierros jouduttiin siirtämään sääolosuhteiden takia maaliskuun alkuun. Papinsaaren viidestä pöntöstä kolmessa oli ollut pesintää. Kiinnitimme samalla kaksi uutta Sepon tekemää pönttöä odottelemaan tulevan kesän asukkaita.

Maaliskuun puolessa välissä kävimme päiväretkellä Salmen ulkoulualueelta Takalan laavulle ja Vähä- Parikalle. Kevätkokous nuijittiin Rientolassa 22.3.2018. Samassa paikassa pidimme 19.4. jäsenillan aiheena tulevat retkeilypäivät sekä ViRetin hupparin hankinta.

14.4. pidimme ensimmäisen osan Nuuksio-kurssista ( toinen osa pidetään syksymmällä). Päivän aiheena oli Terveysmetsä ja Nuuksion geologia. Luennoitsijoina olivat FM Marko Leppänen ja Geologi Mikael Eklund. Perinteinen linturetkemme suuntautui tänä vuonna Vanjärven lintutornille, joka onkin yksi Etelä-Suomen merkittävin lintujen kevät- ja syysmuuttojen pysähdyspaikka. Mukana meillä oli Etevan Senioriputin luontokerholaiset.

Tämän vuoden isoin juttumme on 19.-20.5. Järjestämme TRL:n retkeilypäivät. Samalla juhlistamme oman seuramme 30-vuotista taivalta. Suunnittelu on alkanut jo vuosi sitten ja kohta h-hetki on käsillä. Ilmoittautumisia on tullut todella mukavasti ympäri Suomea. Toivotaan että kaikki menee nappiin ja saamme pidettyä ikimuistoisen viikonlopun.

Ennen loma. eli kesäkuun alussa teemme vielä retken Porvoon Pirttisaareen. Sen jälkeen seuraava retki on elokuussa Jussarön majakkasaarelle. Tarkemmat tiedot ilmoitamme lähempänä ajankohtaa mm. paikallislehtien järjestöpalstoilla sekä näillä nettisivuilla. Jäsenille ilmoitamme myös sähköpostitse. Saatamme toki tehdä joitakin ex-tempore retkiä, niistä tiedot jäsenille sähköpostiin.

Leppoisaa kevättä ja kesää!

t.Helena ( pj)

Kuva: Terveysmetsäluennoitsija FM Marko Leppänen

Comments are closed.