Ajankohtaista - Vihdin Retkeilijät

16
heinä

ViRetin retkiä ja toimintaa elo-syyskuu 2021

Vihdin Retkeilijät ry ViRet

 RETKIÄ JA TOIMINTAA ELO-SYYSKUULLE 2021

 

12.8. TRL ja IYNFI:N  Retkipäivä Lahdessa, josta lisää TRL kesäkirje 2-sivulla ( lähetetty s-postilla jäsenille). Jos olet lähdössä niin toivon ilmoittamaan myös minulle, jotta voidaan sovitella vaikka kimppakyytiä.

 

14.- 15.8. on sitten perinteinen Merellinen Perheleiri, josta myös löytyy tietoa TRL- kesäkirjeestä. Meidän perhe eri kokoonpanoilla on osallistunut kyseiseen leiriin varmaan jo 25 kertaa. Ilmat ovat suosineet lähes aina. Jos et halua nukkua yötä teltassa niin tule vaikka la 14.8. päiväksi ja lähdet viimeisellä venekuljetuksella pois.

Ilmoittaudu Hilkalle ja ilmoita vielä minulle niin sovitaan järjestelyistä.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

ViRetin toimintasuunnitelmassa on merkitty elokuulle retki Hartlammin suolle Riihimäelle, mutta ei vielä päivämäärää. Mietimme sitä johtokunnassa vielä tässä heinäkuun aikana. Elokuulle on aika paljon tapahtumia, mutta jos intoa ja osallistujia lähtee niin mikäs siinä. Tästä ilmoitetaan vielä erikseen.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

26.- 29.8. Tämän vuoden majakkaretki tehdään Rauman edustalle Kylmäpihlajaan ja Rauman kaupunkiin. Tähän retkeen on ilmoittautunut jo 20 ViRetin ja JäRetin jäsentä. Varapaikoilla on 2 henkilöä. Majakan majoitukset ovat täynnä.

Lähetän osallistujille loppumaksusta viestiä heinäkuun alussa 3.7. jälkeen. ( Ritva-Leena voi ilmoittaa sen myös JäRetiläisille!)

 

Syyskuu

Sieni- ja karpaloretken päivämäärä on vielä avoin. Siitä enemmän elokuussa,

samoin päivämäärä on sopimatta retkestä Nurmijärven Nukarinkoskelle,  joka voisi olla iltaretki samaan tapaan, kun oli retki Lohjan Liessaareen. Tämäkin sovitaan elokuussa.

 

4.- 10.9. Tiurahovin Ystävien ruskaretki 1 Tiurahoviin. Lisätietoja löytyy heidän nettisivuiltaan www.tiurahovi.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro, että olet ViRetistä niin hinta hieman halpenee. Tämä tarjous koskee myös muita TRL:n seuroja.

 

12.- 18.9. Tiurahovin Ystävien ruskaretki 2 Tiurahoviin. Lisätiedot nettisivuilta www.tiurahovi.fi.

 

18.-24.9. TRL:n ruskaretki Ukonjoelle. Lisä tietoja TRL:n toimistosta 045 136 9744.

 

Toivottavasti voit osallistua ainakin yhteen tapahtumaan, jos et ihan jokaiseen ehdi. Heinäkuu on onneksi rauhoitettu ainakin ViRetin osalta, mutta toki olet tervetullut

niin monelle retkelle ja tapahtumaan, kun vain aikasi ja kiinnostuksesi mahdollistavat.

 

OIKEIN MUKAVAA RETKIKESÄÄ!

Tavataan retkillä,

toivoo Mia

16
heinä

Retki Korteniemen perinnetilalle ja perinteiseen savusaunaan la 7.8.-21

Ensimmäinen elokuun retki on Korteniemen perinnetilalle:

7.8. klo 12.00 Vietetään iltapäivä Korteniemen perinnetilalla, ensin tutustuen perinnetilan toimintaan ja tiloihin  tutustuminen oppaan kanssa. Klo 15 pääsemme savusaunaan ja voimme saunoa iltaan saakka niin kauan, kun löylyä riittää, vaikka tila menee kiinni klo 17.

Osallistumismaksu on 30- 40€ mikäli meitä on 10 osallistujaa, mutta maksu pienenee mitä enemmän meitä on. Tapahtumaan savusaunoineen voi osallistua myös ei jäsenet ja toivotamme myös muita kummi- ja naapuriseuroja mukaan.

Ilmoittautuminen viimeistään 30.7. mennessä miaviret88@gmail.com tai  kännyviestillä 045-1319128. Ilmoitan sitten hinnan, joka ei kuitenkaan nouse aikaisemmin  ilmoitetusta suuremmaksi. Myös kimppakyytejä pyritään järjestämään.

7
kesä

Tutustutaan villiyrtteihin Hannan Yrttipirtillä Maasojalla 9.6. klo 18-20 ( 21)

Vielä ehdit ilmoittautua VILLIYRTTI-ILTAAN Hannan Yrttipirtille ke 9.6. klo 18.-20 ( 21) Vihdin Maasojalla.

Ilmoittautumiset Mialle miaviret88@gmail.com huomiseen 8.6. klo 21 mennessä. Ohjelma+ pienet tarjottavat nuotion loimussa 10€/ jäsen.

Lisätietoja ilmoittautumisen yhteydessä.

Tervetuloa

20
touko

ViRetin melontaretki Vähävedelle 12.6.2021

Hei

 

Toimintasuunnitelman mukaisesti teemme melontaretken Vähävedelle lauantaina 12.6.2021. Lähtö Nummelasta n. klo 9.00. Sovitaan tarkempi aikataulu, kyydit ym. lähempänä ajankohtaa.

 

Vähänveden tila sijaitsee Karkkilan keskustasta 10 km luoteeseen Nummi-Pusulan järvialueen kupeessa. Tilalta pääsee vesiteitse ja lyhyiden kannasten kautta usealle suojaisalle metsäjärvelle. Rannat ovat aina lähellä ja suojaisilla, kapeilla, puhdasvetisillä järvillä tuuli ei pääse puhaltamaan kuten laajemmilla vesillä.

 

Valittavana on kaksi erilaista kajakkia; Peruskajakki Voyager on helposti melottavissa, vakaa ja kulkee suoraan (45 €). Toisena vaihtoehtona on hieman kapeampi ja sporttisempi retkikajakki Tiwoc Duo (50 €). Hinnat sisältävät kaikki tarvittavat melontavarusteet (pelastusliivit, melat, aukkopeite, kuivapussi varusteille) sekä opastukset rannassa ja melonta matkalla.

 

Mukaasi tarvitset seuraavat varusteet; Hyvät eväät ja juomia koko päiväksi, roskapussi, säähän sopivat ulkoiluvaatteet, jalkineet, sadevarusteet, päähine, halutessasi hansikkaat melomista varten, vaihtovaatteet, aurinkorasvaa, aurinkolasit (uimapuku, pyyhe). Taukoja varten istuinalusta. Pakkaa varusteet pieniin pussukoihin.

 

Melontaretken kesto n. 4 tuntia. Jos innostusta ja halukkuutta löytyy voidaan olla hieman pidempäänkin. Ilmoittautumiset idman.helena@gmail.com tai p. 040 417 0843 viimeistään 24.5.2021. Maksuohjeet saat ilmoittautumisen jälkeen.

 

Terveisin

Helena

5
touko

IYNF järjestää Lahdessa 10.-15.8.2021 valmennuksen ilmastonmuutoksesta

 

Työväen Retkeilyliitto ry TRL

 
   

Nuorten luonnonystävien kansainvälinen järjestö (IYNF) järjestää Lahdessa 10.-15.8.2021 valmennuksen ilmastonmuutoksesta ja siihen vaikuttamisesta 16 – 30-vuotiaille. Valmennuspaikka on Upilan leirikeskus Lahdessa. Jos tiedät tai tunnet nuoria, jotka ovat kiinnostuneita ilmastonmuutokseen vaikuttamisesta, välitä tätä viestiä eteenpäin. Tule muuttamaan maailmaa paremmaksi ja hae mukaan 15.5. mennessä! Alla linkit!IYNF Call for participants in the training ”LET THE CLIMATE GAME BEGIN!”  (http://www.iynf.org/2021/04/call-for-participants-let-the-climate-game-begin/)Facebook page at this link (https://www.facebook.com/IYNForg/posts/3990818874287028)

 
2
touko

EI – EKSYTÄ METSÄÄN- SUUNNISTUSKURSSI NUUKSION KANSALLISPUISTON KUPEESSA 15.5.2021 KLO 10 – 16

EI EKSYTÄ METSÄÄN – KURSSI LA 15.5.-21 klo 10-16 TERVALAMMEN STENBACKAN MAASTOSSA
 
Vaikka nimi on hieman  humoristinen olemme vakavammalla asialla liikkeellä, sillä
Nuuksioon tai muihin metsiin voi eksyä.
 
Retkeily on saanut uuden nosteen KORONAN MYÖTÄ ja on hyvä verestää vanhoja suunnistustaitoja ja oppia myös jotain uutta.
Kurssin ohjaajana toimii Erkki Jokela Tervalammelta, joka on itse konkari suunnistaja ja tuntee myös Nuuksion kansallispuiston maastot.
Aloitamme Stenbackassa tutustumalla kompassiin ja karttoihin sekä keskustellaan mitä tulee huomioida, jos on sattunut eksymään ja puhelimessa on akku loppu tms.
Päivän aikana käydään myös maastossa harjoittelemassa.
 
( Noudatamme kurssilla voimassa olevia KORONARAJOITUKSIA )
 
Kurssin osallistumismaksu on 10€ (jäseniltä) ja 20€ (ei jäseniltä), sisältäen opetuksen, kartan, aloitus- ja päiväkahvit sekä palanpainiketta, joko nuotiolla tai Stenarin sisätiloissa. Tarkempi ohjelma tulee osallistujille ilmoittautumisen jälkeen.
 
Ilmoittautumiset Mialle s-postilla miaviret88@gmail.com tai puh. 045-1319128
viimeistään ma 10.5.-21
 
T E R V E T U L O A
22
huhti

LINTURETKELLE VIHDIN VANJÄRVELLE 24.4.-21 klo 9. ( Saa tulla jo klo 8)

TRL linturetki toteutuu 24.4.-21 hajautettuna omatoimiretkenä. Korona koettelee meitä ja rajoitukset ovat vielä voimassa. Vihdin retkeilijöiden osalta toteutamme linturetken Vanjärven lintutornille.

Lähde siis linturetkelle, ota opaskirjat matkaan ja tietysti hyvät retkieväät. Kevättä ja luontoa on ihana tutkailla kaikessa rauhassa. Lintutorneihin voi olla tunkua- turvavälit on syytä muistaa.

Tarkkailukohteet voi jokainen valita vapaasti, torniin ei ole pakko mennä.

Lähde yksin tai kokoa pienjoukkosi, toimi yhteyshenkilönä ja ilmoita minulle ( miaviret88@gmail.com) niin ilmoitan edelleen TRL:n toimistoon.

Kirjauksista ei tehdä tieteellistä tutkimusta, vaan omaksi iloksi ja vaikka Retkeilijä-lehteä varten. Matkaan kynä ja paperia havaintoja varten ja tietysti ne kiikarit ja kaukoputket tarkempaan tarkkailuun.

Mukavaa linturetkeä,

Armia siteeraten Mia ViRet

Kuva: Vanjärven lintutorni

 

 

22
tammi

VIHDIN RETKEILIJÖIDEN TOIMINTAVUOSI 2021 ON JO ALKANUT

 
 
 
   
 
 
Oikein Hyvää Tätä Vuotta!
 
Uusi toimintavuosi on aloitettu TRL:n 50v. juhlavuoden Kuntostartilla  Liikuntakeskus Pajulahdessa kahdentoista osallistujan voimin neljästä Etelä-Suomen jäsenyhdistyksestä. Meidän oma tapahtuma SalSan kanssa jouduttiin perumaan luonnonvoimien tehden meille tepposensa. Sovimme salsalaisten kanssa, että me toteutamme vierailun myöhemmin keväällä.
Korona ei ole vielä hellittänyt, jotenka  meidän suunnitellut tapahtumat pidetään ulkona mahdollisuuksien mukaan, kunnes toisin sovitaan.
 
Tammikuun muita tapahtumia olisi seuraavasti:
 
La 30.1. Linnunpönttöjen tarkastus Saarilammen läheisyydessä. Lähtö Rientolan pihasta
               kimppakyydein klo 10.45. niin, että olemme Valklammen portilla n klo 11.
              Ilmoittautumiset Mialle miaviret88@gmail.com tai puh. 045-1319128
              iltaan mennessä.      
 
               Kerro samalla  tarvitsetko kyydin tai tarjoatko ystävällisesti sellaisen. Tarkastuksen
               jälkeen mennään Saarilammen laavulle evästelemään omia eväitä. Samalla 
               pidetään jäseniltapäivä, joka korvaa 28.1.suunnitellun jäsenillan.     
               Seurataan lumitilannetta ja ilmoittautumisen yhteydessä sovitaan onko saapaskeli tai
               otetaanko lumikengät käyttöön.
 
Mukavia retkiä odotellen,
 
Mia 🤗
 
Kuva PajuOlympialaisten palkituista Pajulahden Kuntostartissa.
 
30
joulu

OIKEIN HYVÄÄ JA RETKEILYLLISTÄ UUTTA VUOTTA VIRETIN JÄSENILLE, KUMMISEUROILLE JA YSTÄVILLEMME!

TOIVOTAAN  TULEVAN TALVEN TUOVAN MEILLE OTOLLISIA KELEJÄ HIIHTÄÄ, LUISTELLA JA PATIKOIDA YHDESSÄ JA PERHEEN VOIMIN.  KESÄN TUOVAN MEILLE AURINKOA,LIIKKUMISTA VESILLÄ VENEILLÄ, KANOOTEILLA JA UIDEN, SYKSYN RUNSAAT MARJASADOT , RUSKAPUUT JA PENSAAT SEKÄ KAUNIIT METSÄISET POLUT.    PYSYTÄÄN TERVEENÄ!

13
marras

Työväen Retkeilyliiton 50v JUHLAVUODEN KUNTOSTARTTI ALOITETAAN LIIKUNTAKESKUS PAJULAHDESSA 13.-15.1.- 21 ja ViRetin KUNTOETKOT 12.-13.-21 yhdessä SalSan kanssa. 1.

TYÖVÄEN RETKEILYLIITO RY:N

 JUHLAVUODEN KUNTOSTARTTI

LIIKUNTAKESKUS PAJULAHDESSA 13.-15.1.2021

 

Tule viettämään liikunnallinen KUNTOSTARTTI

Työväen Retkeilyliitto ry:n 50-v juhlavuoden aloitukseksi.

 

Ohjelmassa mm. kehonhallintaa,sisäcurlingia, vesijumppaa ja nautinnollinen pulahdus Pajulahden rantasaunasta  Iso-Kukkasen viileään veteen, unohtamatta illanviettoa parilaavulla.

Perjantaina päivien huipennuksena vietetään PajuOlympialaiset.

 

Majoitus 2hh huoneessa ja ruokailut( aamupala, lounas ja päivällinen)

(Liitteenä päivien ohjelma 1)

Torstain iltauinti on maksullinen ( Uimahalli).

Opistolta on mahdollisuus saada edullisia hierontoja oppilastyönä.

 

Ilmoittautumiset viimeistään 20.12.-20 mennessä

TRL:n tsto Tiina Sinervolle puh.045-1369744 tai s-posti: tyovaenretkeilyliitto@gmail.com

Kuntostartin koko paketti 150€, joka maksetaan TRL:n tilille

FI66 1521 3007 1194 58  VIITE ? viimeistään 31.12.-20 

Lisätietoja ohjelmasta saat Mia Neuvoselta 045-1319128 tai

s-postilla miaviret88@gmail.com.

 

Sinulla on myös loistava mahdollisuus aloittaa TRL:n JUHLAVUOSI Kuntostartin aluksi Kuntoetkoilla ViRetin ja SalSan kanssa.

KUNTOETKOT 12.-13.1.2021

ja jatkaa siitä KUNTOSTARTTIIN.

(Katso ohjelmaliite 2)

 Nämä kaksi kuntotapahtumaa yhteensä 220€ maksetaan TRL:n tilille

FI66 1521 3007 1194 58 VIITE ? viimeistään 31.12.-20

ILMOITTAUTUMINEN kumpaankin tapahtumaan  TRL:n Tiina Sinervolle puh 045-1369744 tai s-postilla tyovaenretkeilyliitto@gmail.com sekä vaihtoehtoisesti Mia Neuvoselle puh.045-1319128 tai s-posti miaviret88@gmail.com, jolta saat myös lisätietoja tapahtumasta.

””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Jos haluat osallistua vain KUNTOETKOILLE 12.-13.1.-21

 niin maksat: ViRettiläiset 70€  (ei-jäsenet 80€ ) tilille

FI59 4006 1520 0029 51 VIITE 1009 viimeistään 31.12.-20

Ohjelma  ti 12.1.-21

klo 11. Saapuminen Lahden Urheilukeskukseen, jossa tutustumme   mm.Urheilumuseoon ja koko keskukseen, jonka jälkeen  lähdemme kävelemään Hiljaisuuden polulle, jossa Hanna   Nuorinko opastaa meitä meitsämieliharjoituksiin. Lopuksi  evästelemme Lepakkolaavulla.

n klo14.45

            Startti kohti Liikuntakeskus Pajulahtea

klo 15.30 Majoittuminen

            Loppupäivien ohjelman voit katsoa liitteestä

 

Kuntoetkoille ilmoittautuminen ja lisätietoja ViRetin Mia Neuvonen puh.045-1319128 tai s-posti miaviret88@gmail.com

Liitteet:

Työväen retkeilijöiden kuntostartti 13.-15.1.2021(1) 

ViRetin Kuntoetkot 12.-13.1.2021(2)