Aurinko paistaa ja vettä ”sattaa”…

… meitä se ei kuitenkaan haittaa. Retkeilijä nauttii säästä kuin säästä. Tervehdys vain kaikille ViRettiläisille ja muille retkeilyn ystäville. Tämä kesä on ollut retkeilyn kannal-ta unelmakesä. Sopivaa keliä on riittänyt ympäri Suomea, vaikka nyt kirjoittaessani sataa ja tapahtumiakin on ollut moneen lähtöön.
Toukokuussa oli Asunnassa liittokokous. ViRettiläisiä vaikuttaa Työväen Retkeilyliiton toimintaan seuraavat kolme vuotta varapuheenjohtajamme Helena Idman retkeilytoi-mikunnan jäsenenä ja minä tiedotustoimikunnan kokoonkutsujana, jonkinlaisena pu-heenkuljettajana. TRL kirjanpidosta huolehtii jäsenemme Liisa Uusitalo omalla toi-minimellään. TRL tiedotus- ja kansainvälisten asioiden toimikunta yhdistetään, joskin kummatkin voivat kokoontua myös erikseen tarvittaessa. TRL puheenjohtajana jatkaa yksimieli-sesti Pauli Komonen, varapuheenjohtajina Anneli Koskinen Pohjantähden työväen ret-keilijöistä ja Tuula Touru Tapiolan maa -ja meriretkeilijöistä.
Kesäkuun alussa oli lapinmajoilla talkoot, jossa yhtäkkiä huomasinkin olevani hoitamassa talkoolaisten ruokahuoltoa. Hups!, mutta hyvin se meni. Talkoolaiset saivat vatsansa täyteen, jotta jaksoivat touhuta. Kiitollista väkeä talkoolaiset olivatkin, joten työni oli mukavaa ja suorastaan mieltä ylentävää.
Heinäkuu menikin sitten ihan omilla retkillä, joista mainittakoon Haltin valloitus Nor-jan puolelta ja Ulöyan saareen tutustuminen. Pari viikkoa Kilpisjärvellä mahdollisti vaeltamisen lähituntureilla ja Norjan puolella. Päivystin myös liiton toimistossa parina kolmena päivänä.
Elokuun alussa vietettiin Lieksan Ukonjoella Elotreffejä. Eri seuroista paikalle saapui runsaat 30 nauttimaan Ukonjoen kämpän viihtyisästä ilmapiiristä, ympäristöstä ja saunasta. Käytännön järjestelyistä vastasivat Karjalan Retkeilijät ja Vihdin Retkeilijät. Tässä kohtaa haluan kiittää meidän Helenaa, Riittaa ja Olavia siitä panoksesta mitä he antoivat ruokahuollon järjestämisessä ja yrttimaan hoidossa. Karjalan Retkeilijöistä kiitokset haluan antaa Ilmolle ja Erkille ennakkoon tehdystä työstä tapahtuman onnistumiseksi.
Syksyn ja loppuvuoden toimintaan voit tutustua kotisivujen kohdasta TOIMINTA ja Retkeilijä-lehden toimintakalenterista. Säilytä lehti. Jos ja kun ohi toimintasuunnitel-man tulee mieleen tai jäsenet ehdottavat jotain mielenkiintoista niin niistä lähetämme sähköpostia ja tekstiviestiä. Suomen Luonnon Päivänä 31.8. järjestetään Luontokeskus Haltiassa koko päivän tapah-tumia. Toivottavasti saamme järjestettyä retken johonkin tapahtumaan sinä päivänä. Ota yhteyttä ja kerro mikä olisi kiinnostavinta päivässä. Syksyn ensimmäinen jäsenilta on 19.9. klo 18 Rientolassa. Tule kertomaan kesän ret-kistäsi ja katsomaan kuvia. Ota omat kuvat tikulle tai, jos otat paperikuvia niin kansio mukaan. Seuraava pj pastan juttu tulee sitten lähempänä vuoden loppua, joten REIPASTA RETKEILYÄ, MALTILLISTA MATKAILUA. VOIMAANTUMISTA LUONNOSTA LUONNOSSA.
Toivoo Mia

Comments are closed.