Syksyn ensimmäinen jäsenilta pidettiin to 20.9. Rientolassa. Olimme runsaslukuisesti paikalla ottamassa vastaan vieraitamme Leenaa ja Pekkaa Turun seudun Retkeilijöistä. Vierailun lisäksi juhlimme vielä Karinin ja Vännin kultaisia ansiomerkkejä. Kahvipöytä oli koreana suolaisesta ja makeasta. Kiitos Helenan ja Liisan ! Kahvittelun ja retkimuisteluksien jälkeen siirryimme takkahuoneelle katsomaan kuvasatoa retkeilypäiviltä ja Karjalan kierrokselta. Ystävyys- ja yhteistyösopimus solmittiin turkulaisten kanssa ja sovimme, että laitamme ensi vuoden toimintasuunnitelmaan jonkun yhteisen tapahtuman ja retkenTurun suunnalle. Aika näyttää mitä keksimme. Vuosi 2013 on Vihdin Retkeilijöiden (ViRetin) ja sen edeltäjän Nummelan Työväen Retkeilijöiden (NTR) juhlavuosi. Olemme toimineet 25 vuotta alle 50:n jäsenen retkeilyseurana. Toimintamme on kuitenkin, varsinkin talkoissa ja TRL:n luottamustehtävissä ollut merkittävää.
Okkoset – Liisa ja Jorma – ovat ahkeroineet esimerkillisesti talkoissa niin Ukonjoella kuin Lapinmajoilla. TRL luottamustehtävissä ovat olleet sekä puheenjohtaja sekä varapuheenjohtaja. Toiminnan paikkoja on ollut retkeilyjaostossa ja varapuheenjohtajana. Olemme vastanneet vuosien varrella myös monista TRL retkeilyjaoston retkien järjestelyistä. Syys-kokouksessamme jääkin mietittäväksi, miten juhlistamme tulevaa juhlavuottamme.
Olemme aktiivinen, toimiva ja retkeilevä seura, joka haluaa näkyä positiivisesti ja tehdä yhteistyötä muiden TRL seurojen kanssa, josta osoituksena ”kummitoiminta” Karjalan Retkeilijöiden, Kangasalan Retkeilijöiden ja nyt turkulaisten kanssa. Lähiseurojen kanssa olemme kuin sisarusparvi, joka on koko toiminnan ajan tehnyt tiivistä yhteistyötä. Meitä on tällä hetkellä runsaat kolmekymmentä ja seuralla on omat kotisivut. Hyvä näin. Sanotaan, että pieni on kaunista, mutta toki uudet jäsenet ovat aina tervetulleita toimintaamme mukaan.
Tuleva vuosi on myös TRL liitokokousvuosi. Kokoonnumme Keuruulle Asunnan työväentalolle su 26.5.2013 ja jo varmaan myös edeltävänä lauantaina. Liittokokouksen jälkeiset vuodet tulevat olemaan haasteellisia. Jäsenistö seuroissa ikääntyy ja toiminta uhkaa loppua nuorten ja nuorten aikuisten puutteesta. Jatkossa retkiä tulee suunnitella siten, että kaikki liikkumiskunnosta riippumatta pääsevät osallistumaan toimintaan ja käyttämään majojamme. Kämppien ylläpito ja kunnostaminen on oltava jatkuvaa, jos haluamme ne pitää toimivina. Talousasioista on pidettävä huolta ja keksittävä uusia varainhankintakeinoja, jos OPM rahoitus jostain syystä loppuisi tai huomattavasti vähenisi. Haasteita siis riittää.
Tämän vuoden toimintasuunnitelman mukaan meillä on vielä jokunen tapahtuma ja retki edessä: Syysvaellus Siikanevalle, oma syysretki 12.-14.10. Mäntyharjun Linkkumyllyyn, ER:n Hiisivalkeat Stenarissa 3.- 4.11., jäsenillat loka-, ja marraskuussa, syyskokous 22.11. ja jouluinen jäsenilta Rientolassa to 13.12.
Toimintasuunnitelman ulkopuolelta haluaisin vielä lisätä Jouluisen tapahtuman Korteniemen perinnetilalla ke 19.12. Saimme pientä vihjettä tapahtuman hengestä osallistuessamme Hämeen luontokeskuksen luentoiltoihin syyskuun aikana. Tapahtuma tuntui oikein jouluhenkiseltä ja olisi mukava saada jäseniä mukaan tapahtumaan. Ottakaa yhteyttä halusta osallistua tapahtumaan, joko sähköpostilla, puhelimella tai viimeistään joulukuun jäsenillassa. Mennään yhdessä !
Toiminnallista ja aktiivista loppuvuotta. Tavataan syyskokouksessa, tapahtumissa ja retkillä.
RETKEILYLLISIN SYYSTERVEISIN
Mia

Comments are closed.