VIRETTILÄISIÄ TALVIUINNIN SM-KISOISSA JOENSUUSSA

VIHDIN RETKEILIJÖITÄ ENÄJÄRVEN JÄÄHILEIDEN MATKASSA

TALVIUINNIN SM- KISOISSA JOENSUUSSA  7.-9.2.

 

Talviuintia on harrastettu Enäjärven rannalla jo vuosia ja sauna on lämminnyt talkoovoimin. Samoin jäsenet ovat  kunnostaneet laituria, sisätiloja ja pitäneet puutalkoita. ViRettiläisiä on ollut Enäjärven Jäähileissä Liisa Uusitalon ”akitoimana” vuosien varrella kolme – neljä. Tällä hetkellä uudet jäsenemme mukaan luettuna seitsemän.

 

KOITOKSEN AIKA

Iloisin mielin lähdettiin Nummelan linja-autoasemalta kohti Helsingin rautatieasemaa, josta juna lähti klo 13.30 kohti Joensuuta. Ilmastoystävällisesti tietenkin.

Majoituimme Itä-Suomen Liikuntaopiston oppilasasuntolaan, joka toimii myös nimellä FINNHOSTEL. Uudentalon Liisa oli hoitanut kokonaisuudessaan matkamme järjestelyt majoitusvarauksia myöden. Kiitokset Liisalle.

Heti saavuttuamme Joensuuhun kävimme ilmoittautumassa Ilosaaressa ja soitimme Joensuun Jääkarhujen Nousiaisen Ilmolle. Ilmo toimii kummiseuramme Karjalan Retkeilijöiden aktiivisena toimijana. Häneltä saimme kyydin matkalaukkuinemme majoituspaikkaan.

 

HOPEAA RINULISSA

PRONSSIA VAPAALLA

Kisat olivat jo alkaneet miesten rintauinnin sarjassa M40-44v , jossa ui Ikosen Olli 25 m, tullen toiseksi.

Sarjoja oli moneen lähtöön ja lajeina rinta- ja vapaauinti yksilösuorituksena tai joukkueena. Enäjärven Jäähileitä ja ViRettiläisiä osallistui kilpa-, norppa- ja kuuttiuinteihin, joskin viimeksi mainittu oli pulahdus ”avantoon”.

Lauantaina hyvin nukutun yön ja runsaan aamupalan jälkeen lähdimme Ilosaareen kilpailupaikalle seuraamaan päivän kilpailuja, norppauinteja ja pulahduksia kuuttiavantoon.  Enäjärven Jäähileistä oli  rintauintivuoroissa omissa sarjoissaan Helena Torpo ja  Olli Ikonen. Olli ui vielä toisenkin kerran vapaata, jossa voitti ryhmänsä ja koko sarjassa tullen kolmanneksi.

Myös mekin Liisan kanssa suoritimme kuuttipulahduksen iltapäivällä, josta sitten lähdimmekin Karjalan Retkeilijöiden puheenjohtajan Juha Hämäläisen tarjoaman kahvitteluhetken jälkeen majoituspaikkaan odottelemaan saunavuoroa ja illan ohjelmaa.

 

MAUKASTA RUOKAA,

 ILOISTA YHTEISOLOA

 Jäähileiden ahkerat naiset järjestivät Juhlagaalan, jossa nautittiin Katilan Raimon valmistamaa lammaspataa, joka vartavasten oli suurella sydämellä tehty ja tuotu Nummelasta. Jälkiruokana oli Moisanderin Tuulan tekemää karpalojuustokakkua kahvin kera. Ai että oli hyvää.

Keskustelua syntyi päivän suorituksista ja menestyksestä, maukkaasta ruuasta ja siitä hyvästä hengestä, jota yhdessä saimme kokea kannustaessamme yhteisiä kilpailijoitamme ja vähän muidenkin.

Sunnuntaina huoneiden luovutuksen jälkeen lähdimme seuraamaan viimeisiä suorituksia. Ilmo  järjesti ystävällisesti meille Liisan kanssa kyydin kilpailupaikalle.

Vielä oli Helena ja Olli menossa suorittamaan omaa osuuttaan henkilökohtaisessa uinnissa. Enäjärven Jäähileiden viestijoukkueessa ui Jäähileiden Marika Rauhaniemi ja Tuula Moisander sekä Helena ja Olli. Lopputuloksissa Enäjärven Jäähileet olivat 6. Joukkueita oli  yhteensä 12.

Kilpailujen päättyessä oli vielä palkintojen jako, jossa Ikosen Olli sai pronssisen mitalin  sarjassa 40-49v.  

Hyvillä mielin lähdimme kohti rautatieasemaa. Meillä oli mukava viikonloppu yhdessä nauttien Talviuintien SM- kisoista, itsensä voittamisesta, norppa-uinneista tai pulahduksista kuuttiavantoon. Mitalejakin tuli seuran historiassa varmaan eniten ja pitkästä aikaa olimme saaneet niinkin suuren joukon innostumaan talviuintitapahtumasta. Vihdin Retkeilijöiden kannalta matka oli onnistunut yli odotusten, saimmehan kolme uutta jäsentä; Helenan, Kirsin ja Ollin.

Ensi vuonna Peurunka kutsuu SM- ja EM- kisoihin , aika 5.-7.2.-2021.

Kiitos kaikille mukana olleille.

 

Mia Neuvonen

ViRet ja Enäjärven Jäähileet

 

Comments are closed.